lørdag 17. desember 2011

Glutenfrie sjokolade cookies

Porsjoner:
Ingredienser 200 g romtemperert smør
250 g brunt sukker
250 g sukker
4 stk egg
2 ts vaniljesukker
300 g finmalt glutenfri havregryn
4 ss lys glutenfri kakemix
3 ts natron
800 g hakket sjokolade , gjerne blandet mørk og lys
250 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du
1. Rør smør og sukker hvitt, og bland inn eggene ett for ett. Bland inn de tørre ingrediensene.

2. Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene vil flyte ut under steking.

3. Stek ved 180 ˚C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet og flytte dem over på rist.

Oppbevar kjeksene mørkt og tørt.

Tips:
Gi dem gjerne bort som spiselige julegaver.

torsdag 15. desember 2011

Glutenfrie lefser



2-bokser seterrømme
1liter kulturmelk
1 kg sukker
8 ts natron
2 kg Semper glutenfri fin melmiks
400 g jyttemjøl

FYLL
300 g smør
750g melis
3 ts vaniljesukker
3 egg
3 ts kanel






Alt blandes lett sammen for hånd.
Deigen skal være som marsipan og kjevles ut til de er ca ½ cm tykke og trykkes ut med f.eks. et lokk på ca 20 cm i diameter.

Stek lefsene på takke eller i en tørr stekepanne.

Bland sammen alt fyllet. Smør lefsene og legg dem to og to sammen. kan gjerne fryses.

hjæmmelaget, glutenfrie potetlomper



3poser vanlig potetmos.
1-1 1/2 ts salt (etter smak)
1.5 dl toro lys glutenfri melmiks
9 dl lunket vann





Bland alt det tørre i hop og ha i vannet. rør lett ut og la det svelle i et par minutter.

Del deigen i 20-22 like store deler og kjevle ut til de har en diameter på ca 15 cm. bruk så lite mel som mulig til utbakinga.



Steik lompene på takke eller i ei tørr steikepanne (aller helst i ei jernpanne) på sterk varme.
Legg de stekte lompene oppå hverandre med et klede over, for at de skal holde seg myke.