torsdag 15. september 2011

glutenfri pølsegrateng

6 store kjøttpølser
300g finstrimlet bacon
1 stor finhakket løk
1/2 purreløk i strimler
1pk (500g) Semper glutenfri makaroni (kokes i saltet vann)

Saus:
4ss melange
6ss lyst glutenfritt mel fra Toro
3 egg
1ts revet muskat(kan sløyfes)
salt og pepper etter smak


-Smelt smør og visp inn melet.
Spe ut med melken og la den koke opp til en passe tykk saus (blir sausen for tynn, rist ut mel og vann i et glass med lokk/ristebeger og ha jevningen i sausen under oppkok..rør hele tiden)
Smak til med salt, pepper og muskat. (husk at makaroninen kan salte sausen sammen med pølser og bacon)
Når sausen har ønsket konsistens, ta sausen av platen og rør inn de 3 rå eggene(vispes sammen først) Etter eggene er tilsatt i sausen må sausen IKKE kokes opp.

Ha i strimla pølser og bacon (jeg steker baconet litt i panna først) og ha i den kokte glutenfrie makaronien . Rør det godt inn i sausen.

Pølsegratengen haes så over i en ildfast form, ha ost på toppen og stek den på 200' midt i ovnen i ca 20 minutter.

Serveres med kokte poteter og smeltet smør

Pølsegrateng egner seg godt til å lage store porsjoner av og fryse i passe store porsjoner til et måltid.