søndag 23. mai 2010

kylling nuggets


1 kyllingfilet skåret i cm tykke skiver
1 egg vispa sammen
litt sitronsaft
gressløk
salt
pepper
glutenfritt grilljermel (Schar's Pan Grati) evt kjør ett wasa knekkebrød i foodprossesoren.

finhakk gressløk og visp det inn i egget sammen med sitronsaft,salt og pepper etter smak.
vend kyllingbitene i egg før du vender di i grilljermelet.
stekes på middels varme i stekepanne.

serveres med hjemmelaget potetmos og grønnsaker.

vårrulla


1kg kjøttdeig (synes ikke kyllingkjøttdeig gjør seg her)
2 finrevne gulerøtter
1 finreven stor løk
1 egg
2ss paprikapulver
2ss allroundkrydder

kjør alt sammen i kjøkkenmaskinen.
form "pølser" av kjøttdeigen og rull de inn i rispapir. Det orginale rispapiret er glutenfritt. Rispapiret fra frysedisken derimot er laget på hvete.
friter vårrullene i solsikkeolje.
serveres med kokt ris og wok'a grønnsaker.
sauser og rømme etter smak :)

lørdag 15. mai 2010

vaniljekaka


VANILJE KAKE

100 g smør
5 dl vaniljesaus
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
330g toro glutenfri kakemix
pynt med perlesukker og kanel

Stekes i liten lanpanne på 175 grader i ca 40 min.
-smelt smør og bland sammen det tørre. ha i vaniljesaus og smør. Visp til røre. ha i smurt form.
stekes litt under midten av ovnen. ferdig når den lipper kantene.

prikken over I'en er ei iskule sammen med kakestykket ;)

lørdag 8. mai 2010

kanelsnurrer


500 gr TORO Glutenfri lys melblanding
75 gr margarin
65 gr sukker
1 ts kardemomme
1 pakke gjær
3 dl melk eller vann

Kanel og sukker til dryss

1 porsjon gir ca 16 snurrer

-Smuldre margarinen i brødblandingen.
-Tilsett sukker og kardemomme.
-Rør gjæren ut i væsken ca. 37ºC og bland deigen godt.
-La deigen heve under plast i 50-60 min.
-Ta deigen forsiktig ut av bollen.
-Kjevl ut til et rektangel og strø med kanel og sukker.
-Rull deigen sammen fra langsiden til en pølse og skjær opp 2-3 cm store stykker.
-Settes rett på smurt plate eller i muffinsformer.
-Pensle med pisket egg og strø over perlesukker.Etterhev i 15-20 min.
-Steketid 10-12 min. v/225ºC.

fredag 7. mai 2010

glutenfrie "hvete"boller som er lett å lage


1kg semper , fin
250 gr margarin
180 gr sukker
1 ts bakepulver
1 stk egg
1 pakke gjær
6 dl melk
1 ss kardemomme

Bruk gjerne litt fiberhusk i tillegg.

-forheves en time.
Trill boller av deigen. holder til ca 30 boller. Etterhev i 35-40minutter.

Deigen må heve lenge p.g.a. mye smør. Det blir da mulig å forme deigen som en "vanlig" bolledeig.

Stekes ved 230ºC i 10-15 min.

tirsdag 4. mai 2010

grove baguetter



75 gr smør

3 dl vann

50 gr tørrgjær

1 ts salt

1 pakke semper glutenfri mix med fiber
-
FREMGANGSMÅTE: 1 porsjon gir 3 baguetter.

Smelt smør, ha i vann og varm til 40 grader. Tilsett gjær,salt og nesten all mixen. Arbeid sammen og la det heve i ca 30 minutter. Arbeid sammen deigen og form 3 baguetter.
Sett på plate, lag noen kutt i hvert brød og hev 20 minutter til. Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca 10 minutter.

-Ett stalltips.
Glutenfri deig kan være veldig klissen å jobbe med. smør litt forsiktig soyaolje på benken med hendene(så hendene også får olje på seg) og bak ut deigen. Hvis du bruker ett underlag fra tuppervare så bruk fortsatt litt olje på.

fine rundstykker



3.5-4dl lunkent vann (ønsker du mer næring i rundstykkene kan du erstatte vannet med melk)

1,5 ss fiberhusk

50 gr tørrgjær

50 gr smeltet meierismør

4 ss soyaolje

500 gr semper fin (= en pk.)

Ønsker man litt grove rundstykker, kan man bytte ut litt av melet med semper grov.

-Bland sammen alt det tørre og ha i vesken(vann og smelta smør)
Elt sammen og la deigen heve lunt i 30 minutter.
trill ut 16 rundstykker og etterhev i 20 minutter.

stekes på 200gr i 10-12 minutter.


Jeg bruker 4 dl veske..da er det et must å smøre kjøkkenbenken med soyaolje før jeg baker ut rundstykkene.

glutenfri bløtkake


4egg
2dl sukker
1 1/2dl toro fin glutenfri kakemix
1 1/2ts bakepulver
1dl potetmel

pisk eggedosis.
vend i alt det tørre
fylles i smurt form 22-24cm
stekes i ca 30min v/170grader nederst i ovnen


hva man velger å ha i eller på kaken går vel mest på hva man liker.

Vårin ELSKER denne varianten.
Klyv bunnen og legg den nederste delen tilbake i springformen. hell over en porsjon kokt og avkjølt gele og sett bunnen kaldt.

Pisk krem, tilsett sukker etter ønske og bland den ferdige kremen 50/50 med vaniljekrem. ha så i ønsket mengde jordbærsyltetøy.

som pynt til kaken: freia melkesjokolade hjerter og ett lokk av gele (lages i samme springform) og pynt med krem på siden av kaka.